Červencová Jahodovka

21.07.2015 18:53

Červencová Jahodovka žáčků proběhla za skvělého počasí a složení, soustředění tak bylo nadupané a tréninky velmi kvalitní. Zúčastnil se ho s námi pan trenér Ivan Jindra a tak nebyla nouze ani o nové poznatky. Více úhlů pohledu je vždy přínosem. Hlavní náplní byly tréninky na kolech, případně koloběžkách (mladší) a běh, včetně práce s holemi. Rozcvičky jsme každé ráno měli na oblíbeném rybníku Eduard, který je i v létě pěkně čistý a studený.

Někteří už na Jahodovku jeli na kolech, i když to v plánu nebylo, což bylo hodnoceno pozitivně! J Se staršími a zdatnějšími kluky jsme vyrazili na dlouhou vyjížďku za hranice do Trailcentra Rabenberg. Ti byli z trailů nadšení a určitě se těší na další vyjížďku tímto směrem. Mladší najížděli kilometry s panem Jindrou. Jedna vyjížďka byla pro další vyjížďky velmi přínosná – zjistili jsme, že téměř nikdo nemá v pořádku náhradní duši. Hned po vyjetí jsme začali výměnou dvou píchlých kol. Během vyjížďky jsme pak měnili další dvě duše, naštěstí jsme to dali dohromady. Pár tréninků jsme věnovali v okolí Jahodovky práci s holemi, tedy imitaci a lyžařské chůzi. Ta jde našim sportovcům velmi slušně.

Do soustředění jsme zařadili dva těžké tréninky. Jeden z nich byl běžecký „opakáč“, který všichni zvládli bravurně a dostali velikou pochvalu. Druhý byla časovka na kolech, která startovala na Myslivnách u Vodárny a tou dlouhou nepříjemně stoupající cestou nahoru se jelo až těsně pod Špičák.