Jarní prázdniny

10.03.2015 12:04

    Po MČR ve Vrchlabí jsme využili Jarních prázdnin a rovnou se přesunuli na Jahodovku, kde už na nás čekali mladší a rekonvalescenti J.  Ti si užívali skvělých Božídarských podmínek už přes víkend. Spolu s Ivanem Jindrou a pomocnými trenéry vyráželi za výlety a tréninkem techniky po okolí.         V týdnu nám každý den připadlo 5 cm čerstvého prašánku a bylo těsně pod nulou, takže se dalo jezdit na tuhé vosky, prostě paráda. Skvěle najeté a vymrzlé stopy okolo Špičáku a na Jahodové louce jsme s chutí využili a potrénovali na blížící se Karlův běh. Hodně času jsme strávili na „Dachsteinu“, kde děti hrou trénovali sjezdy a pro zdokonalování jsme postavili parádní skokánky. Takové dovednosti se budou se hodit na blížícím se skicrossu. Kvůli tomu jsme si taky skůtrem najeli starou dobrou cestu na potocích. 

    Samozřejmostí byl trénink techniky, hry a protahování. Na Karlův Běh byly děti perfektně připravené. V prvním dni, kdy se bruslilo, si ve svých kategoriích vyjeli zlato Vašek Bešta, stříbro Kačka Harakalová, Kája Pavlasová a Kryštof Zatloukal! Jste skvělí! Další skvělé výsledky v podání mladých nadějných Slovaňáků si můžete najít zde. Druhý den se jela klasika, delší trať 45 km a kratší 22 km. Kratší než 22 km se bohužel nejela, ale se většina postavila na start a objela to formou rychlejšího výletu s povolením povídat si. Někteří se ale viditelně neflákali a i v tomto závodě se dohromady s dospělými vůbec neztratili! Ve svých kategoriích si dojeli pro zlato Martin Plha, stříbro David Klein a bronz Robin Husák. Z holek si doklouzala pro stříbro Patrície Kleinová a hned vedle ní ve fotofiniši Štěpánka Slívová. 

    Jak na soustředění, tak i na závody nám vyšlo počasí a mohlo by takhle pokračovat i do posledních závodů, pro starší žáky ČP a pro mladší žáky Hledáme nové talenty, JIŽ TENTO VÍKEND NA JAHODOVÉ LOUCE! Přijďte nás podpořit a zafandit, ať děti mají pořádný zážitek.