Oplacená porážka z La Sgambedy, jak se věci vrací do normálu a svět se v prdel obrací

15.01.2015 14:25

Aneb Jizerksá padesátka 2015

Poslední předpověď na víkend Jizerské 50 mohla slibovat spíše plavecké představení,předváděcí akciGore-texu, pořádou sešlost anglických Gentlemanů váhajících zdali odloží nepromokavé svršky či ne, monzunové deště v trochu podivných tropech… zkrátka úplněcokoli nežli lyžařské závody v Jizerských horách! Nutno podotknout, že tomu tak opravdu bylo ještě do sobotní půlnoci před nedělním závodem, kdy se počásko konečně umoudřilo a všem mohl spadnou ten šutr ze srdce! Pro nás lyžaře to znamenalo hned několik věcí: Máza na tý lyži nevydrží dlouho a pokud začne sněžit nesklouzenš se - poběžíš ! Stopa bude stat za kulový! Prostě nebudeš chtít spadnout! A zas tě porazí kajakáři!…

 

No a přesně takhle to bylo! :-)LK Slovan reprezentovalo 6 zástupců, kdy nejlepší z nich v Barvách Pioneerů Kuba se došťouchal na 61. Pozici, Frenč, který mu značnou část cesty dýchal na záda pro 84. Flek. Tím Kuba taky oplatilFrenčovi porážku z Italské La Sgambedy, kde si Honza vyjel fantastickou výchozí pozici do Jiz 50 právěsvým výkonem v Italském Livignu.
Druhým duelem na trati Jiz 50 byl souboj Karýka s Tošou, kde se světe div a v perdel obracej, neb jak jinak vysvětlíš, že Karýk Tošovi uteče do kopce a Tošík ho dohání soupažem na placce? Ano čtete správně!? Celkově za Jiz 50 je skóre 1:0 pro Karýka za jeho 210. Flek vs. Tošovo 289. Pozici. Kdy zkrácenou trať 43 km absolvovali za 2 h a 25min resp. 2h a 29 minut.

Všem mlaďasům šel  v příklad předseda Milan Pavelka, který ze své startovní pozice předjel 2655lidí a zhruba na stejném místě take dojel do cíle. Drobným rozčarováním pro něj jsou jen závodící turisté, kteří na něj nespočetněkrát na trati kladli pasti v podobě svých nehorabaných pohybů, pádů a zkrátka překážení, které jednou vedlo až k slušným naražení zad. Takže přejem brzké uzdravení aturistům špatný skluz do zbytku sezóny! Posledním zástupcem byl Pavel Jaroš, který nejen, že pro nás připravil fantastické ubytování, zázemí, pivíčko, nocleh I atmosféru, ale take dobojoval trať cca v polovině startovního pole.

 

Takže Gratulujeme a za pár týdnů na Transjjurassiene ve Francouzkých Alpách, tentorkáté už skatem! Takže nám všem držte palce neb, na lyže se nejspíš do té doby nedostaneme.

Skol Karýk