Žáci na Božím Dar s Němci

31.08.2015 15:19

Poslední prázdninové soustředění si žáčci užívali ve velkém stylu. Perfektní počasí, možná až moc, a v místě ubytování wellness. Ale hlavně společné tréninky s Německou skupinou Petera Grossera. Dohromady jsme vytvořili skupinu 22-24 dětí. Dopolední tréninky jsme měli sami (v Německu už totiž chodí do školy) a o společné odpolední tréninky se staral trenér Martin Niewiak s pomocí pana Ivana Jindry a překladatelkou Renatou. Součástí byly i tréninky v tělocvičně nebo za školou na hřišti v Oberwiesenthalu, ty měl ve své režii Peter.

První společný trénink jsme začali trochu z prudka, a to výběhem nebo spíše výšlapem na Klínovec, přesně tak, jak se poběží letošní závod. Na Jahodovce jsme si zaběhli pyramidu, další velmi poctivý a nelehký trénink. Po tomto tréninku jsme byli prvně v tělocvičně, kde jsme se rozdělili do dvou skupin. První skupina se věnovala balančnímu cvičení a lehkému posilování v tělocvičně. Druhá skupina začala basketem a různými štafetovými hrami na venkovním hřišti. Zhruba po 45 minutách se skupiny vyměnily.

Na vytrvalecký běžecký trénink jsme se rozdělili do třech skupin. První nejsilnější to měla samozřejmě nejdelší, druhá nám běžela naproti a závěr jsme běželi po hromadě. Poslední skupina se od nás oddělila v polovině trati, kdy odbočila na Blatenský příkop, kam jsme se po pár kilometrech odbočili také. Poté jsme si ještě dali večerní posilovací a herní tréninky v Oberwiesenthalu, stejně jako předchozí den.

Náš poslední trénink byl opět na Jahodové louce, přesněji na boulích, kde jsme trénovali imitace. Po ukončení tréninku jsme se rozloučili a už plánujeme další společné tréninky jak na podzim, tak v zimě na lyžích.

Společné tréninky jsme prokládali hrami, sbíráním borůvek a ježděním na kole v boulích a kořenech. Několik večerů jsme se byli odreagovat ve wellnessu, což nám určitě pomohlo v regeneraci J. Soustředění jsme ukončili jízdou na kolech, cestou zpět domů do Karlových Varů.

 

Fotogalerie: ZDE