Soustředění - Zadov

30.06.2015 21:53

    Šumavské soustředění nám začalo poněkud chladnějším a trochu i deštivým počasím. Pozměnili jsme tréninkový plán a přizpůsobili jsme se. Proběhli jsme se po naučné stezce, vylezli na skokanský můstek a poznali místní tratě pro běžky. 

    Jako loni jsme měli v plánu pár vyjížděk na kolech. První výlet měl být na Pramen Vltavy, ale cestou se nám trochu zvrtlo počasí a tento cíl zdolali jen někteří, ti co nezmokli hned na začátku. Samozřejmostí byli hry na hřišti hned vedle baráku. K fotbálku, házené apod. jsme přidali novou hru Lakros, možná trochu drsnější, ale přesto velmi dobrá hra, která všechny nadchla. 

    Po večerech jsme se zabavovali společenskými hrami u, kterých jsme se celkem slušně nasmáli. Jedna z hlášek dětí – Napište na papírek slovo. A to mám napsat písmeny? Ne zkus to číslicemi :) . 

    Jako další vyjížďku jsme měli s parádním výjezdem na Poledník, který všichni vyjeli bez šlápnutí a tlačení i do té nejprudší části kopce. Tedy alespoň doufám. Zpestřením byla zapůjčená foukačka, která nás velmi bavila, ale nevyvolala moc pohybu, přeci jen když střílíte na terč tak toho moc nenaběháte. 

    Předposlední den, kdy už bylo celkem slušný počasí, tak jsme si udělali technické ježdění na kolech, které začalo v terénu přes různé boule a kořeny, přejezdy plotů, klád a dalších překážek. 

    A nejlepší byl konec, kdy jsme objevili parádní houpačku  a další překážky. I když jen jednou, tak jsme se trochu shladili v bazénku, který měl asi tak 12°C. Naše druhé soustředění se velmi povedlo a parádně jsme si ho užili.