Lyžníci navštívili kraj Rumcajse (VT Jinolice 7.-13.7.2014)

15.07.2014 12:50

V neděli 7. července se vydala početná tréninková skupina mladých Slovaňáků (ročníky 2003-2006) na týdenní soustředění k Jinolickým rybníkům pod Prachovské skály.

Tréninkový plán byl, jak již je pro tuto skupinu tradiční, lyžařsky netradiční. Hlavní trenéři skupiny: Honza Novák, Jitka Dítková a Robert Vlašimský připravili pro děti pestrou sportovně zábavnou činnost, kde převládaly netradiční lyžařské tréninkové prostředky.

Celý týden se nesl ve znamení soutěžení mezi pěti sedmičlennými družstvy. A tak jste mohli vidět začínající lyžaříky, jak se učí krotit kajaky a kanoe v Jinolickém rybníku a jak kolektivně zvládají nástrahy obtížných překážkových drah, které byly postaveny přímo v srdci Prachovských skal. Své dovednosti v orientačním běhu dokazovali lyžaříci ve skalnatém terénu pod skalním hradem Pařez.

Družstva však nesoutěžila pouze ve sportovních disciplínách. Celkové výsledky celotýdenní soutěže ovlivnily i soutěže ve zpěvu, kreslení a vědomostním testu.

Výcvikový tábor se povedl. Trenéři jsou spokojení, protože se opět povedlo posunout všestrannou připravenost mladých slovaňáckých lyžařů a spokojeni jsou snad i lyžaříci, protože mají opět mnoho nových zážitků, na které budou jistě rádi vzpomínat. Závěrem chci poděkovat dalším dobrovolným trenérům, kteří pomohli zajistit úspěšný průběh VT: Janě Ondrové, Kateřině Ondrové, Helence Skuhrovcové a Svátě Novákové. Atmosféru VT přibližují i přiložené fotografie K.Ondrové.                                                      

 

                                                                               Zdraví Honza Novák